Over ons

Opera Festa is het operagezelschap van Leiden. Opera Festa verzorgt verrassende, kamermuzikale uitvoeringen van aansprekende opera’s op uiteenlopende locaties. Artistiek leider is dirigent Wim Dijkstra. Opera Festa werkte met verschillende regisseurs: Nynke van den Bergh, Miranda Lakerveld, Saskia Bonarius en Isabel Schröder.

producties van Opera Festa:

Christoph Willibald Gluck – Iphigénie en Aulide (Bonaventuracollege, 2011)

Vincenzo Bellini – La Sonnambula (Leidse Schouwburg, 2013)

Pietro Mascagni – Cavalleria Rusticana (Pieterskerk, 2015)

Giuseppe Verdi – Nabucco (Stadsgehoorzaal, 2017)

Gaspare Spontini – La Vestale (Rijksmuseum van Oudheden, 2019)

Georges Bizet/Léo Delibes – Les Pêcheurs de Perles (Hooglandse Kerk, 2022)

Naast complete operaproducties verzorgt Opera Festa ook bijzondere projecten en workshops voor amateurzangers met liefde voor opera onder de noemers Festa OperaLab en FestaScratch. Edities vonden plaats in 2018 (Arthur Sullivan – Iolanthe), 2021 (Jacques Offenbach – Fantasio) en 2023 (Arthur Sullivan – The Sorcerer)

Wim Dijkstra

Dirigent Wim Dijkstra stond aan de wieg van Opera Festa. Naast de producties van dit gezelschap dirigeerde hij opera’s van Gluck, Bellini, Donizetti, Bizet en Mozart in de Lichtfabriek en de Stadsschouwburg in Haarlem. Wim Dijkstra studeerde aan de conservatoriums van Amsterdam en Rotterdam. Hij werkte bij verschillende muziektheatergezelschappen als repetitor. Als organist en pianist is hij te horen in uiteenlopende producties van World Opera Lab. Wim Dijkstra is organist van de Grote Kerk in Monnickendam Samen met dirigent Maria van Nieukerken organiseerde hij daar bijna twintig jaar de concertserie Bach in Monnickendam.

Festa Operakoor

Het Festa Operakoor is een dynamisch koor, gevormd door gedreven amateurzangers met een passie voor opera. Niet alleen zingen en spelen zij tijdens de voorstellingen van Opera Festa, zij zijn ook volop betrokken in het hele proces van maken en produceren.