Festa OperaLab

22-24 oktober 2021

Het is tijd voor de tweede editie van Festa OperaLab! In het weekend van 22-24 oktober 2021 gaan we delen van de vrolijke opera Fantasio van Jacques Offenbach (1819-1880) uitvoeren. Rossini noemde Offenbach ‘de Mozart van de Champs-Élysées’. Offenbach componeerde zo’n 600 werken en wordt beschouwd als de ‘godfather’ van de operette en de cancan.

De partituur van Fantasio ging verloren bij een brand in de Opéra Comique van Parijs in 1887. In 2000 beleefde het werk, na zorgvuldige reconstructie, een nieuwe première in het Franse Rennes. Het is een sprookjesachtige satire waarin hilarische en ontroerende scènes elkaar afwisselen: Zal het een jongeman uit München lukken om, als plaatsvervanger van de hofnar, de prinses te behoeden voor een liefdeloos huwelijk?

Deelnemers van het OperaLab nemen de solo’s voor hun rekening en zingen ook de koorpartijen. Ze worden gecoacht door een professionele zanger of zangeres. Vrijdagavond, zaterdag overdag en zondagochtend repeteren we de koren en werken we aan de solo’s. Zondagmiddag trekken we op met de deelnemers aan de FestaScratch. We sluiten het weekend af met een presentatie in Het Leidse Volkshuis. Geef je snel op, er is slechts plaats voor 16 deelnemers en wie het eerst komt… Na opgave krijg je een solo toegewezen. Je wordt geacht de muziek zelfstandig in te studeren, zodat je die al heel goed kent als we aan het weekend gaan beginnen. En zodat je je solo tijdens de presentatie uit het hoofd kan zingen! Bij het Festa OperaLab staat de muziek centraal, een andere keer besteden we meer aandacht aan de regie.

Projectbijdrage: 150 euro (inclusief het muziekbestand in pdf-formaat)

Je bent aangemeld zodra je de projectbijdrage hebt overgemaakt naar:

NL22 TRIO 0198 3490 25 ten name van Stichting Opera Festa 

Informatie en vragen: via info@operafesta.nl

Vermeld je stemgroep als je nog niet bekend bent bij Opera Festa.